Statul de drept al recidiviștilor: Doi fraţi români au fost condamnaţi la 108 ani de închisoare în Spania. La cât ar fi fost condamnați în România…Te umflă râsul!

0
121

 Doi fraţi români au fost condamnaţi la 108 ani de închisoare în Spania pentru proxenetism. Sebastian şi Cristian erau şefii unui grup criminal organizat care a terorizat şi obligat mai multe femei să se prostitueze. La cât ar fi fost condamnați în România?…Ne umflă râsul!  

Pornind de la această știre  ne întrebăm retoric de ce în Spania, un stat european, membră UE, se pot aplica pedepse de zeci de ani pentru infracțini grave, iar  la noi în România, raiul infractorilor,  Codul Penal   se transformă într- o broșură în care drepturile infractorilor  devine politica penală a României, sub pretextul unor false recomandări ale Uniunii Europene.    

 Violatorii, tălharii, pedofili și alți infractori de drept comun sunt răsplătiți de sistemul nostru justițiar  cu pedepse minime,  ca ulterior să beneficieze de alte privilegii legislative  în vederea unei liberări cât mai rapide.  Pedepsele din codurile penale vor deveni mai mici decât gradele emise de Codurile meteo pe timp de iarnă.

Un alt fenomen îngrijorător  este și efectul recursului compensatoriu, care a condus la comiterea unor infracțiuni grave în urma cărora persoane nevinovate și-au pierdut viața, au suferit agresiuni grave sau  prejudicii însemnate.    Care vor fi pentru victimele  și familiile lor  rezultatele compensatorii pentru nenorocirile suferite din cauza unor minți demente , De ce   pentru  Justiția română infractorii au devenit mai importanți decăt  cetățenii onești ai acestei țări?  Oare în ce  stat de drept al Uniunii Europene statutul de infractor îți  conferă drepturi,  iar cel de victimă obligația de a suporta măsurile injuste ale unui sistem care  pentru a scăpa o mână de privilegiați,  sunt dispuși să își scacrifice cetățenii nevinovați ? Întrebări la care instituțiile abilitate și sistemul juridic din România va trebui să răspundă pentru a nu mai pune în pericol viața noastră a cetățenilor!

 

(C. Tățean)