Spitalul Județean de Urgență, pregătit pentru un eventual scenariu 4 în infectarea cu noul coronavirus

0
949

Tot mai multe spitale din țară au luat decizia ca, pentru evitarea unei propagări a contaminării cu noul coronavirus COVID 19, să externeze toți pacienții care nu reprezentau urgențe majore, pentru aceștia tratamentul continuându-se la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.

Același lucru s-a întâmplat și la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, conducerea acestei unități sanitare transmițând, printr-un document trimis pe adresa redacției noastre, că și la noi au fost deja externați bolnavii cu afecțiuni mai puțin grave.

Totodată, unitatea spitalicească giurgiuveană este pregătită, prin Secția Boli Infecțioase, să primească bolnavi confirmați pozitiv la COVID 19, dar să îi și trateze. Din fericire, până la momentul redactării materialului, niciun pat destinat special acestor cauze nu a fost ocupat în secția amintită din Spitalul Județean.

Facem un apel către populație să apeleze la serviciile Spitalului, implicit ale Unității de Primiri Urgențe, doar în cazuri cu adevărat grave, nu pentru orice fleac, așa cum se întâmpla până acum. Supraaglomerarea fără rost nu face nimic altceva decât să împiedice actul medical, și, totodată, să crească riscurile contaminării cu COVID 19”, au mai precizat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

(Jurnal)