Municipiul Suceava  a fost declarat  în carantină prin ordonanța militară 6 din 2020.

 Carantina se instituie prin ordonanța militară nr. 6, din cauza numărului mare de cazuri d e coronavirus. În Suceava sunt 593 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Astfel conform Ordonanței nr. 6 ( art. 1) Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în  municipiul Suceava  și în zona limitrofă formată din  următoarele  opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci,  Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Totodată conform art.2 din aceeași Ordonanță, – Se instituie pe perioada stării de urgență  o  zonă de protecție,  ca perimetru de siguranță  în jurul localităților carantinate, formată din toate celelalte unități teritoriale administrative din județul Suceava.

În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru: a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației; b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară  activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic,  agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor. 

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane, conform art.4 ,  nu vor comercializa bilete/abonamente sau alte titluri de călătorie pentru transportul călătorilor în zona carantinată decât dacă sunt respectate dispozițiile  art. 3.

(Jurnal)