Fundația Renașterea anunța în urma cu ceva timp pe pagina sa de Facebook faptul că la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu se pot efectua gratuit testări pentru depistarea cancerului de col uterin.

Ne bucurăm să anunțăm că avem un nou centru afiliat programului #SCCUT. Spitalul Județean de Urgență Giurgiu din B-dul București, nr. 82, este acum deschis pentru testări gratuite! Prin proiectul SCCUT – Screening pentru Cancerul de Col Uterin și tratament precoce, ajutăm femeile din regiunea Sud-Muntenia să beneficieze de servicii medicale decente și testări Babeș-Papanicolau/HPV”, se arăta în postarea Fundației Renașterea.

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, ne-am adresat managerului Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Dragoș Chivu, care ne-a furnizat câteva lămuriri importante.

Am încheiat un acord cu Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu INSMC, în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA şi Sastipen – Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate astfel încât să putem efectua femeilor care doresc să își verifice starea de sănătate, testări pentru depistarea cancerului de col uterin”.

Pentru a putea beneficia de aceste testări este necesară programarea telefonică la numărul de telefon 0737018278, ambulatoriu de specialitate cabinet ginecologie, de luni până vineri, între orele 14:00-15:00.

În paralel cu acestă campanie Spitalul Județean de Urgență Giurgiu are în derulare prin Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu și o altă campanie de testare pentru prevenirea cancerului de col uterin.

(Ana Magheru)