Începerea producţiei de gaze naturale în cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia reprezintă un pas important pentru dobândirea independenței energetice de către România.

Acest proiect va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale anual. Este primul proiect nou de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre în ultimii 30 de ani.

Recent, primele gaze din Marea Neagră au fost livrate în Sistemul Național de Transport.

Premierul Nicolae Ionel Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, au participat la ceremonia de începere a producţiei de gaze naturale în cadrul Proiectului MGD, operaționalizat de compania Black Sea Oil & Gas.

Legea offshore permite continuarea proiectelor de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră, cu perspective de a transforma România în exportator de gaze în următorii ani.

România face astfel un nou pas pentru dobândirea independenței energetice, obiectiv care va atins prin mai multe proiecte declanșate în ultimii ani.

România va investi în energia regenerabilă, având acces la fonduri europene atât prin PNRR, cât și prin Fondul pentru Modernizare.

Printr-o înțelegere cu SUA, România va construi reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Tot în parteneriat cu SUA, în România va fi construită prima centrală cu mini reactor nuclear din Europa”.

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)