Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a beneficiat de peste 11.000.000 de lei pentru creșterea gradului de performanță a serviciilor medicale, în urma implementării proiectului Co-Stop realizat în colaborare cu Consiliul Județean Giurgiu

0
526

În cursul dimineții de 12 septembrie, la ora 10:30, în sala de ședințe a Consiliului Județean Giurgiu, a avut loc conferința de finalizare a proiectului Co-Stop, cod SMIS 138250, proiect implementat de către Consiliul Județean Giurgiu în parteneriat cu Spitalul Județean Giurgiu.
La conferința au participat președintele Consiliul Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, managerul Spitalului Județean de Urgență, Dragoș Chivu, precum și echipa de implementare a proiectului din partea partenerilor Consiliului Județean și Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

Proiectul în valoare de peste 11.000.000 de lei a avut drept scop creșterea gradului de performanță a serviciilor medicale furnizate și capacității de management la nivelul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, în contextul crizei sanitare generate de virusul SARS-CoV-2, consolidarea capacității de gestionare a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu prin dotarea cu echipamente medicale, echipamente de protecție și materiale sanitare, care să conducă la un răspuns în timp util și eficient în contextul crizei COVID-19.

Proiectul „Dotare medicală performantă pentru STOPare COVID 19 la nivelul județului Giurgiu – CO-STOP” cod SMIS 2014+ 138250 a fost aprobat la finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 – Axa Prioritară 9: „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, Obiectivul de Investiţii 9.1: „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, Apel: POIM/819/9/1/”Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”.

Proiectul a  fost implementat în perioada: 01.02.2020 – 30.09.2022 de Consiliul Județul Giurgiu în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.

Obiectivele specifice ale proiectului: OS 1: Creșterea capacității de tratare și monitorizare a pacienților COVID-19 de către personalul medico-sanitar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu prin utilizarea a unui număr de 110 echipamente medicale; OS 2: Diminuarea riscurilor de infectare a personalului medico-sanitar și auxiliar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu prin utilizarea de echipamente de protecție, precum si materiale sanitare necesare în contextul crizei COVID-19.

Cu această ocazie au fost achiziționate 38 echipamente medicale necesare tratării cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2, echipamente achiziționate de Spitalul Județean de Urgență Giurgiu până la momentul depunerii cererii de finanțare, precum și echipamente de protecție și materiale sanitare, dar și 72 echipamente medicale necesare tratării cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2, echipamente ce se vor achiziționa de către UAT Județul Giurgiu pentru Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, precum si echipamente de protecție si materiale sanitare, printre care se numără și următoarele echipamente:

Echipamentele și dispozitive medicale ce se constituie în rezultatele proiectului:

În cadrul proiectului au fost achizitionate și plătite de Spitalul Județean de Urgență Giurgiu în cadrul proiectului 38 echipamente medicale necesare tratării cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2, echipamente medicale, precum și echipamente de protecție și materiale sanitare. Dintre acestea, menționăm:

PAT ATI, de uz spitalicesc electric cu 5 funcții buc 20

EKG buc 1

SISTEM DE INTUBATIE DIFICILA buc 1

MONITOR FUNCTII VITALE buc 2

VENTILATOR buc 5

VENTILATOR DE TRANSPORT buc 2

Rx mobil buc 1

PATURI RADIOTRANSPARENTE buc 6

72 echipamente medicale necesare tratării cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 (echipamente medicale, precum si echipamente de protecție si materiale sanitare ce au fost achiziționate de către UAT Județul Giurgiu pentru Spitalul Județean de Urgență Giurgiu).

1.Monitor pacient, multiparametric – (Monitor pacient, multiparametric, inclusiv EKG, presiune arterială non-invazivă (NIBP), saturație de oxigen (SpO2), ritm respirator (RR), temperatura (TEMP), cu senzori si cabluri ) – 5 buc.

2.Monitor pacient cu EKG – (Monitor pacient, multiparametric, NIBP, SpO2, TEMP, ritm respirator (RR) cu senzori și cabluri, (fara EKG)) -5 buc

3.Ventilator pacient, terapie intensivă – (Ventilator pentru pacient, terapie intensivă, pentru adulți și copii, cu circuite de respirație si interfață pacient) – 1 buc.

4.Ventilator transport pacienți (Ventilator pentru transport pacienții adulți și copii, cu circuite de respirație și interfață pacient) – 1buc.

5.Traductor cardiac (Traductor cardiac cu ultrasunete, portabil, w / linear si pe faze (5.0-7.5 MHz), w / carucior,) – 1 buc.

6.Electrocardiograf (Electrocardiograf, portabil, cu accesorii) – 2 buc.

7.Termometru cu infraroșu – 10 buc

8.Pulsoximetru – vârful degetului-20 buc

9. Laringoscop, FO, diametru 28 mm, cu lame – 1buc

10.Pompă de perfuzie, cu accesorii- 1buc

11.Geantă de ventilație auto-reumplere compresibilă pentru adulți, capacitate > 1500 ml, cu măști (mici, mijlocii, mari) – 2 buc.

12. Cateter, uretral, Foley, 2 căi, steril, de o singură utilizare – 500 buc

13. Videolaringoscop, cu lame și accesorii- 1buc

14. Analizator de gaze în sânge, portabil, cu cartușe și soluții de control-1 buc

15. Concentrator O2, 10L, cu accesorii – 20 buc.”, este lista completă pusă la dispoziție de CJ Giurgiu.

Bugetul total al proiectului a fost de 11.064.542,07 lei, din care suma de 8.584.862,86 lei din bugetul județean și 2.479.679,21 lei din bugetul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

Prezent la conferință, Dragoș Chivu, managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu a mulțumit Consiliului Județul Giurgiu pentru toate dotările primite, „ne-au fost de un real folos toate materialele furnizate de CJ Giurgiu. Au fost vremuri grele, am spijinit și vom spijini în continuare populația, asigurându-le servicii medicale de bună calitate și relizate cu profesionalism”.

Amalia Preda a declarat: „Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a beneficiat total de suportul Consiliului Județean Giurgiu, atât prin implementarea acestui proiect, dar și prin alte dotări anterioare” și a mulțumit în numele întregii echipe de proiect pentru buna colaborare cu Consiliul Județean Giurgiu.

Astfel, de ajutorul echipamentelor achiziționate au beneficiat toți pacienții spitalului, în special cei aproape 114.000 de pacienți care s-au prezentat la UPU în cei trei ani de la începerea pandemiei de COVID 19, fiind diagnosticați pozitiv peste 4.729 de pacienți, 3.381 având nevoie de oxigen.

(Jurnal)