AcasăActualitateSPECTACOL CU OCAZIA SOSIRII PRIMĂVERII susținut de beneficiari de servicii sociale in...

SPECTACOL CU OCAZIA SOSIRII PRIMĂVERII susținut de beneficiari de servicii sociale in cadrul DGASPC Giurgiu

60 de copii și 10 persoane adulte cu handicap, beneficiari de servicii sociale în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, au susținut miercuri, 2 martie 2022, un spectacol dedicat sosirii primăverii, în sala mare a Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu.

Invitați la spectacol au fost reprezentanți ai mai multor instituții publice, precum și  reprezentanți a două organizații neguvernamentale. De asemenea, au răspuns invitației și două grupuri de persoane adulte cu dizabilități și persoane vârstnice instituționalizate în centrele  din localitatea Tîntava, respectiv Oncești.

Au cântat, au spus poezii, au dansat dansuri moderne sau dansuri populare, 35 de copii aflați în plasament în structuri rezidențiale din cadrul Complexului I case de tip familial și Complexului II case de tip familial și în Centrul de primire în regim de urgență din municipiul Giurgiu, 25 de  copii aflați în plasament la asistenți maternali profesioniști, precum și 10 persoane adulte cu dizabilități beneficiare de servicii sociale în două centre de pregătire pentru viață independentă din municipiul Giurgiu și în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din localitatea Tântava. Toți au fost răsplătiți cu ropote de aplauze pentru fiecare moment artistic prezentat.

Ei au fost pregătiți pentru susținerea momentelor artistice de instructorii de educație din fiecare structură sau de asistentii maternali profesioniști, coordonarea spectacolului fiind asigurată de trei psihologi din cadrul instituției: Cristina Corbu, Petronela Moncea și Adina Bodeanu.

Doamnele din public au primit și mărțișoare confecționate de copiii care frecventează Centrul de Recuperare Senzorială și Motrică, structură nerezidențială aflată de asemenea în subordinea D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Daruri dulci din partea sposorilor  au răsplatit prestația copiilor și adulților care au susținut acest spectacol.

Am dorit ca susținerea unui spectacol în prag de primăvară să devină o tradiție, însă pandemia a făcut ca acest lucru să nu fie posibil. De aceea, a fost și mai mare entuziasmul copiilor și adulților dornici să evolueze pe scenă. Sperăm că perseverența lor în pregătirea momentelor artistice a dat roade iar prestația  lor a fost apreciată de spectatori”, a declarat Cristina Corbu, psiholog în cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

 Conducerea D.G.A.S.P.C. Giurgiu adresează mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea și susținerea spectacolului precum și tuturor spectatorilor prezenți la acest eveniment.

(Denisa Cristescu, consilier DGASPC Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
34 ° C
34 °
34 °
26 %
3.6kmh
23 %
lun
34 °
mar
35 °
mie
36 °
joi
39 °
vin
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!