Specialiştii au estimat data la care virusul va fi învins! Când în România…?

0
210

 

Cu siguranță cea mai  frecventă întrebare la nivel global în acest moment este cu siguranță : “Când se va încheia pandemia de coronavirus?” Ei bine, specialiştii au estimat datele la care virusul va fi învins…De necrezut cât de aproape este acea clipă! 

În fiecare ţară, estimările arată diferit în funcţie de mai mulţi factori: numărul de îmbolnăviri, data la care a fost atins vârful, recuperările înregistrate până în acest moment şi multe altele. Astfel, pe baza acestor indicatori a fost estimată curba ciclului de viaţă a pandemiei şi când se va încheia în procente de 97%, respectiv 100%.

Modelul publicat de cei de la Data -Driven Innovation Lab   poate suferi modificări în funcţie de datele înregistrate ulterior în diferite ţări sau la nivel global.

La nivel global, predicţiile arată că în proporţie de 97%, pandemia de coronavirus se va încheia pe data de 30 mai 2020. În proporţie de 99%, coronavirusul va dispărea la jumătatea lunii iunie, iar în total data dispariţiei va fi pe 2 decembrie 2020, pe datele de acum. 

Italia a fost una cea mai afectată ţară europeană de coronavirus. Din datele prezentate de specialişti, pandemia va fi încheiată în proporţie de 97% pe data de 17 mai. Data estimată pentru dispariţia virusului COVID-19 în proporţie de 100% este pe 10 octombrie.

 Austria este una dintre ţările apropiate de noi din punct de vedere geografic, însă unul dintre statele care au relaxat măsurile. Astfel, în proporţie de 97%, pandemia s-a încheiat pe 19 aprilie, iar în proporţie de 100% coronavirusul ar trebui să dispară pe 13 iunie.

Polonia este unul din statele care s-a confruntat cu un nivel similar de infecţie României. Așadar , cum specialiştii nu au calculat estimările pentru ţara noastră, ne putem compara cu cele ale Poloniei. Astfel, polonezii se pregătesc să scape în proporţie de 97% de virus pe 31 mai, iar finalul pandemiei este calculat la 1 septembrie 2020. România s-ar putea afla în acelaşi scenariu, în condiţiile în care curba şi numărul de infecţii este asemănător.

Statele Unite ale Americii au fost cele mai lovite de pandemia de coronavirus. Calculele arată că americanii scapă în proporţie de 97% de COVID-19 pe 16 mai, iar în proporţie de 100%, pe data de 13 septembrie.

Germania este una dintre ţările care a gestionat foarte bine criza COVID-19. Nemţii se pregătesc să scape de coronavirus în proporţie pe 97% pe data de 4 mai, iar în proporţie de 99% pe data de 16 mai.

La acest moment , 3218430 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în întreaga lume și  228.625 de decese  înregistrate la nivel global.

(Surse: Fanatik)