Soția președintelui Americii a sosit în România. Unde vrea să petreacă Prima doamnă, Ziua Mamei…

0
188

Jill Biden a sosit astăzi în România, puțin după ora 17.00 ora Bucureștiului. Prima doamnă a Statelor Unite a ajuns vineri după-amiază la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu militarii americani, după care se va deplasa în Capitală.

Este pentru a doua oară când Jill Biden vine în România. Prima oară s-a întâmplat în mai 2014, când l-a însoțit pe soțul ei, pe atunci vicepreședinte al SUA, într-o vizită în România,

„Voi petrece Ziua Mamei cu mame și copii ucraineni” care au fugit de războiul lui Putin – a declarat Prima doamnă a Americii.

Ea va vizita Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu militarii americani şi ai NATO, iar în cursul serii va pleca spre Bucureşti.

Sâmbătă, Jill Biden are programată o întâlnire cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, prilej cu care va exprima recunoştinţa pentru generozitatea şi sprijinul poporului român în ajutorarea refugiaţilor ucraineni, ulterior urmând să viziteze o şcoală publică din Bucureşti, care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi.

Prima-doamnă este însoţită în această călătorie de secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried, de fostul ambasador american la Bucureşti (2009 – 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein.

(Jurnal)