Din ce în ce mai multe femei se văd nevoite să fie mai mult decât multitasking. Trebuie să fie bucătar, șofer, menajeră, profesoară, asistentă, organizator de evenimente, partener de joacă și nu de multe ori singurul părinte care impune reguli și ceartă copiii.

Este o situație mai mult decât epuizantă, mai ales dacă femeia respectivă are și un serviciu în afara casei.

Există și situații în care femeile sunt nevoite să- și dădăcească partenerul de viață așa cum au grijă de copii, în loc să se bazeze pe ajutorul concret al acestuia.

Din nefericire, pentru multe femei, oricât de solicitantă este poziția de mamă și tot ceea ce implică ea, contribuția partenerului de viață la creșterea nivelului de stres este cu mult mai mare.

Există diverse studii care vin în întâmpinarea afirmației spuse mai sus. Din 7000 de mame testate, cele mai multe dintre ele au spus că, pe o scară de la 1 la 10, nivelul de stres este undeva la 8,5 din 10 și 46% dintre acestea susțin faptul că soții lor reprezintă o sursă de stres mult mai mare decât copiii.

Cel mai stresant lucru pentru femei este că nu au îndeajuns de mult timp să facă tot ce și-au propus într-o zi.

3 din 4 mame care au partener de viață spun că, atunci când vine vorba de datoria de părinte și de treburile gospodărești, ele se ocupă de majoritatea treburilor

Și cel mai grav este că 1 din 5 mame spune că prea puținul ajutor primit din partea soțului reprezintă o sursă majoră de stres zilnic.

Un alt studiu arată că atunci când un soț își pierde soția, starea lui de sănătate se deteriorează, însă, când o femeie își pierde soțul, dimpotrivă: starea de sănătate se îmbunătățește vizibil și ea devine mult mai rezistentă în fața stresului și reușește să treacă mult mai ușor și repede peste momentele depresive.

Aceasta este o dovadă clară a faptului că bărbații se bazează mai mult pe sprijinul femeii decât viceversa.

Deși este normal ca ambii părinți să- și împartă egal îndatoririle, chiar și în situațiile în care și mama și tata lucrează full time, tot femeia ajunge să se ocupe de 90% din treburi (programări la doctor, cumpărături, dus copilul în parc și la întâlniri cu prietenii, ajutat la teme etc).

Concluzia o trage fiecare dintre noi!

(Jurnal)