Sorin Grindeanu: „Le mulțumesc tuturor românilor pentru sprijin! PSD nu e nici al lui Grindeanu, nici al lui Dragnea, nici al lui Bădălău, ci al sutelor de mii de membri care ne-au dus la victorie! NU ÎMI DAU DEMISIA!”

0
52

„Le mulțumesc primarilor și membrilor PSD care m-au susținut, și românilor fără legatură cu politica care mi-au trimis mesaje pe Facebook.

Sunt în acest partid de 21 de ani. Colegii mei care mă cunosc foarte bine știu că de multe ori le spuneam că PSD nu este partidul nimănui, nici al lui Dragnea, al lui Stanescu, Bădălău și alții.Forța acestui partid a stat și stă în sutele de mii de membri care ne-au dus spre victorie.”

Așa și-a început declarația premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria, după terminarea CeX a PSD, în care i se ceruse demisia. 

Vreau să clarific câteva lucruri din CEX pentru că am văzut mai devreme câteva nuanțe care nu au fost chiar așa.

Vreau să le trasmit multora din CEX că-mi pare rău căa au trecut prin această experiență neplacută, care nu e prima. Dacă ne uităm în spate, au mai existat similare în partid. Știu de toate lucrurile dinainte de CEX și țin neapărat să-mi cer scuze pentru că și datorită acestei situații au ajuns să trăiască o asemenea experiență.
L-am auzit mai devreme pe dl Dragnea spunâțnd că nu era sigur că acest CEX se va termina cu încercarea de a mă demite. Nu aș vrea să spun că lucrurile nu stau așa, dar vă spun cum stau: de ce în toată această perioadă, inclusiv în această seară în câteva rânduri, mi s-a propus șefia mai multor insituții ale statului doar ca să îmi dau demisia, sau chiar să fac parte din viitorul guvern ca vicepremier sau ministru. L-am vazut pe dl Dragnea spunând că nu ar fi vrut să plec, dar în același timp mi-a propus tot felul de funcții.
NU-MI DAU DEMISIA!
Vă spun și de ce: e guvernul României, nu al CEX-ului PSD!
Toți trebuie să ne simțim responsabili de acest lucru.
Îmi voi da demisia când Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. Asta am spus și în CEX”, mai declara Sorin Grindeanu. 
(Jurnal)