Sorin Grindeanu dezvăluie ce se află în spatele deciziei lui Liviu Dragnea!

0
267

sorin-grindeanu-la-palatul-victoria-605xPremierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri seară, în conferința de presă susținută la Palatul Victoria, că singura explicație pe care a găsit-o în încercarea șefului PSD de a schimba propriul Guvern ( după doar şase luni de guvernare şi în condiţiile în care ”are rezultate şi a performat”) este aceea  că Liviu Dragnea ”îşi doreşte puterea” absolută!

Înainte de acestă şedinţă am încercat să înţeleg de ce există această furie de a schimba propriul Guvern după numai şase luni de la guvernare, un Guvern care, de bine, de rău, a performat şi are rezultate. Am vrut să înţeleg de ce timp de mai bine de o lună de zile domnul Dragnea şi alţii au vorbit despre remanieri, analize, demisii şi aşa mai departe. Mi-a fost şi îmi este foarte greu să înţeleg de unde aceste lucruri, de ce trebuie să pui presiune pe proprii tăi miniştri, pe care tu i-ai pus acolo. Nu am găsit un răspuns, decât unul singur, poate, anume dorinţa unui singur om de a avea toată puterea. Nu văd alt răspuns”, a afirmat premierul.

În acest context, Grindeanu a reamintit o declaraţie a preşedintelui PSD din urmă cu o lună în care se declara mulţumit de activitatea tuturor ministerelor, afirmând că nu înţelege ce s-a schimbat în doar 30 de zile şi că nu a reuşit să afle răspunsul la această întrebare nici măcar în şedinţa CEx.

”I-am propus domnului Liviu Dragnea să ne asumăm împreună acest presupus eşec, anume să ne dăm amândoi demisia. Nu am văzut că s-a întâmplat. Acum o lună, pe 19 mai, domnul preşedinte Dragnea spunea aşa: mă mulţumesc toate ministerele, ca cetăţean, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi ca preşedinte de partid. Ce s-a schimbat între timp, ce s-a întâmplat chiar nu am reuşit să aflu nici măcar în şedinţa CEx. Să ştiţi că nu mi-am dorit deloc, chiar deloc, să ajungem la acest moment foarte greu pentru PSD şi pentru România”, a mai spus Gindeanu.

 (Jurnal)