Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a anunțat în cursul zilei de 14 iulie 2021: „Zeci de profesori nu vor mai avea dreptul de a corecta la examenele naționale, după ce lucrările notate de ei au avut diferențe mari de punctaj la contestații”.

Acesta a mai precizat și faptul că decizia luată a venit în contextul evaluării lucrărilor de la Evaluarea Națională, lucrări care au avut diferențe mai mari de două puncte, în urma contestațiilor.

„Fiecare caz în parte va fi analizat și cel puțin interzicerea accesului la corectarea examenelor naționale va fi pusă în aplicare. E vorba de zeci de profesori. Cu regret, dar altfel nu se poate”, a spus Cîmpeanu.

Tot ministrul a mai declarat că: „Până la un punct se poate considera eroare umană. Dar și un punct e mult poate să facă diferența între un viitor și alt tip de viitor”.

Diferența dintre nota inițială și nota după contestare, a fost în unele cazuri, foarte  mare. „Asta înseamnă că factorul uman, subiectivismul, este foarte pronunțat. Asta înseamnă că avem nevoie de o corectare de făcută de profesori care nu se cunosc între ei și de un soft tip grilă”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

(Jurnal)