Sorin Cepraga, Director Termoelectrica Giurgiu: ”Cei ce nu-și vor plăti facturile la căldură în această iarnă vor fi întrerupți de la sistemul de termoficare a orașului!”

0
396

Cei ce nu-și vor plăti facturile de energie termică în această iarnă, fie că este vorba de persoane fizice, fie că este vorba de societăți sau instituții, toți vor fi întrerupți de la sistemul de termoficare  al orașului  – ne spunea cu fermitate, ing. Sorin Cepraga, directorul Uzinei Termoelectrica Giurgiu, la ultima noastră vizită.

Noi am făcut eforturi extrem de mari, toată vara, ca să putem achiziționa gazul ce ne-a fost alocat prin Ordonanța 27… Ba chiar să-l și plătim… Astfel, am achitat deja 3 milioane de lei, asta  însemnând cam 30% din necesarul orașului pentru încălzire, pe întreaga perioadă a iernii.

De câteva zile am semnat un contract de credit, pentru că nimeni nu a mai vrut să ne ajute, inclusiv Guvernul. Unii  se vor întreba probabil de ce nu ne ajută Primăria Giurgiu, dar Primăria chiar nu are bani pentru a ne sprijini în cazul de față…

Prin urmare creditul făcut trebuie plătit. Eu nu vreau să risc situația financiară a societății noastre ca să dau la nu știu care societăți căldură și după aceea să umblu disperat  după bani, ba mai mult, să îmi blocheze Banca conturile.

În consecință cine își achită la termenele stabilite factura, rămâne în continuare client, în sistemul centralizat de încălzire a orașului, cine nu, va fi blocat! Indiferent că e vorba de abonați casnici sau societăți… E valabil absolut pentru toată lumea, chiar dacă la acest moment există modificare de Lege care precizează că nu trebuie oprită furnizarea către clienți! Da de ce să intrăm în insolvență din cauza câtorva rău platnici?  Mă întreb totodată, de ce ENEL-ul poate și noi nu…? Cu orice risc, vom opri căldura acolo unde nu se plătește! Să fie foarte clar! Nu vom mai putea să suportăm. Dacă până acum acum au venit banii de la Guvern, acum societatea noastră a luat credit care implică anumite costuri. Dacă nu plătim creditul nu vom putea plăti nici salariile angajaților, nici dobânzile, iar Banca ne va bloca conturile – ne mai spunea directorul Uzinei Termoelectrica Giurgiu, ing. Sorin Cepraga.

(Jurnal)