SONDAJ. Patru din zece români își doresc boicotarea produselor și serviciilor austriece!!

0
460

 Neacceptarea României în spațiul Schengen datorită refuzului Austriei , la această ultimă rundă de negoccieri, a provocat frustrare şi/sau furie pentru foarte mulți dintre români, care consideră că este o decizie injustă.

Și totuși   recomandarea majorității românilor pentru guvernul României este să aibe mai degrabă o abordare constructivă decât una de tipul „ochi pentru ochi”.

  Sondajul a relevat totodată  faptul că  9 din 10 români din mediul urban știu ce înseamnă spațiul Schengen.

Din păcate, conform aceluiași studiu, procentul celor tineri care nu știu ce reprezintă spațiul Schengen este de cinci ori mai mare decât al celor mai în vârstă (15.4% la 18-30 ani vs 3.2% la 45-65 ani), iar a femeilor care nu știu ce reprezintă spațiul Schengen aproape de două ori mai mare decât al bărbaților (9% vs 5,1%).

Nu în ultimul rând, 8 din 10 români consideră mai degrabă importantă sau foarte importantă intrarea României în Schengen din motive mai degrabă practice: ”liberă circulație” (67.6%) – decât emoțional, ”să nu mai fim cetățeni de rangul 2 în Europa” (27.4%)…

Românii au capacitatea de a vedea și partea pozitivă. De aceea sondajul arată că 6 din 10 români consideră  a fi un punct bun faptul că se atrage atenția asupra problemelor din România, iar 7 români din 10 își vor vedea de viața lor ca și până acum.

Eșecul aderării la spațiul Schengen va fi însă decontat de către Executiv, întrucât 8 din 10 români consideră că neacceptarea României ține de faptul că Guvernul nu a făcut tot ce se putea face.

Studiul a fost realizat de compania Daedalus Online, prin intermediul platformei Frappe Digital,  pe un eşantion de 1178 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, persoane din mediul urban. Datele au fost culese online, iar marja de eroare este de +/- 3%.

(Jurnal)