Un sondaj AVANGARDE realizat pentru G4Media.ro, privind drepturile  comunității LGBT, arată că doar 12% dintre români cred că ele ar trebui acordate. în timp ce 62% cred că trebuie întărit prin lege rolul familiei tradiționale.

Potrivit sondajului, 58% dintre cei intervievați cred că biserica nu ar trebui să se implice în deciziile autorităților. USR PLUS este perceput drept partidul care apără cel mai mult comunitatea LGBT în timp ce PSD este văzut drept partidul care susține cel mai mult valorile tradiționale.

Din punctul dumneavoastră de vedere dezbaterea privind valorile LGBT vs. valori tradiționale este validă sau artificială? 21% cred că este o dezbatere validă, 34% sunt de părere că este o dezbatere artificială iar 45% declară că nu știu sau nu răspund.

În opinia dumneavoastră, trebuie acordate mai multe drepturi minorității LGBT? Doar 12% cred că da, 57% răspund cu nu iar 31% nu știu sau nu răspund.

În opinia dumneavoastră, trebuie întărit prin lege rolul familiei tradiționale? 62% răspund cu da, 14% nu iar 24% nu știu sau nu răspund.

Care partid considerați că susține cel mai mult comunitatea LGBT? 13%  cred că USR PLUS, 3 % PNL și doar 1% PSD. 24% dintre respondenți sunt de părere că niciun partid nu susține comunitatea LGBT, 3% cred că toate iar 56% nu știu sau nu răspund.

La întrebarea care partid considerați că susține cel mai mult valorile tradiționale, 16% cred că PSD, 9% PNL, 3% AUR, 13% cred că niciunul , 2% toate iar 57% nu știu sau nu răspund.

O surpriză este răspunsul la întrebarea: Din punctul dumneavoastră de vedere Biserica ar trebui să se implice în deciziile autorităților? Doar 8% cred că ar trebui, în timp ce 58% cred că biserica nu ar trebui să se implice. 24% cred că depinde de subiect iar 9% nu pot aprecia.

Din punctul dumneavoastră de vedere există în derulare o campanie de promovare a ideologiei LGBT? 35% cred că da, 19% nu iar 46% nu știu sau nu răspund.

Dar o campanie împotriva comunității LGBT? 21% cred că da, 31% nu iar 48% nu știu sau nu răspund.

Din punctul dvs de vedere există în derulare o campanie de promovare a valorilor tradiționale? 36% cred că da, 19% nu iar 45% nu știu sau nu răspund.

Dar o campanie împotriva valorilor tradiționale? 26% cred că da, 34% nu iar 40% nu știu sau nu răspund.

Dvs perosnal aveți o problemă cu persoanele LGBT? 29 % spun că au, 50% răspund negativ iar 21% declară că nu știu sau nu răspund.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 14-20 iulie, pe un eșantion de 90 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Sondajul are o marjă de eroare de 3.2% pentru un nivel de încredere de 95%.