Un studiu realizat de BestJobs arată un aspect deloc confortabil pentru angajatori, și anume acela că românului  (în special cei ce lucrează în sistemul bugetar ) sunt adepții cumpărăturilor efectuate  în timpul serviciului.

Nici funcționarii din Giurgiu nu fac excepție de la acest obicei, putând fi  remarcați  ușor,   aproape zilnic,  făcându-și cumpărăturile sau rezolvându-și  diverse probleme personale în timpului programului de lucru.

Conform aceluiași studiu , peste jumătate dintre  cei ce se pretează la această modalitate de shoping admit că alocă în jur de 30 de minute pentru fiecare sesiune de cumpărături, însă există şi angajaţi care iau o pauză de la sarcinile de serviciu pentru a face cumpărături (pe internet mai des), de câteva ori pe săptămână sau chiar zilnic.

Orele preferate pentru cumpărăturile online la birou sunt între 15 şi 18 şi între 9 şi 11 dimineaţa. Doar o mică parte dintre angajaţi preferă să facă această activitate în pauza de prânz,  iar aproape o treime pe calculatorul sau laptopul de serviciu . Ei  pierd pentru asta, în medie, o oră şi jumătate pe lună, potrivit sondajului realizat de BestJobs.

(Jurnal)