În primele șase luni ale acestui an, numărul sancțiunilor date de polițiștii locali giurgiuveni se ridică la 1.198, se arată într-un comunicat al Direcției Poliției Locale Giurgiu. Din cele aproape 1200 de sancțiuni, 169 au fost avertismente scrise, valoarea amenzilor fiind de 296.740 lei.

Cele mai multe sancțiuni aplicate, conform aceluiași comunicat, au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice – 554 de sancțiuni, din care 51 de avertismente scrise, valoarea amenzilor fiind de 106.680 lei. Principalele fapte sancționate au fost, conform informării polițiștilor locali giurgiuveni, săvârșirea, în public, de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, cerșetoria, consumul de alcool în locuri publice, provocarea ori participarea la scandal, producerea de gălăgie.

Tot în topul sancțiunilor aplicate se numără și cele aplicate șoferilor indisciplinați, sancțiuni al căror număr total a fost, în primele șase luni, de 530, din care 115 avertismente scrise. Valoarea totală a amenzilor aplicate pentru oprire, staționare ori parcare neregulamentară, acces pe sectoare de drum cu acces interzis, circulația autovehiculelor cu gabarit mai mare de 7,5 tone, în interiorul municipiului, a fost de 147.370 lei.

Nu au lipsit din „tabloul” amenzilor nici sancțiunile aplicate în domeniul disciplinei în construcții (33 de asemenea sancțiuni, însumând 19.050 lei), sau domeniul comercial (58 de amenzi, în valoare totală de 16.240 lei).