Cu mai bine de cinci ani în urmă, o crimă oribilă a îngrozit municipiul nostru. O fetiță de trei ani, Geanina, a dispărut din curtea în care se juca. Disperați, părinții ei au sunat la 112. Din păcate, micuța a fost găsită, după două zile, îngropată pe un câmp din apropierea casei…

Un martor declara, pentru colegii de la România TV: „A luat-o, a păcălit-o, a luat-o în brațe, a luat-o pe canal în jos, a dus-o la Malotanța, la Fabrica de zahăr. A fost găsită pe sub niște pietre, pe sub un canal cu folie pe ea. Au venit de la București că aștia de aici nu au reusit să facă nimic, ăia de la București au găsit-o”, declara martorul respectiv.

O altă fată a dispărut din aceeași zonă a orașului. Ana Maria Ciobotaru, avea 8 ani și jumătate când a plecat la un magazin din zonă să își cumpere înghețată de atunci nu a mai fost văzută niciodată. Și acum micuța figurează pe lista copiilor dispăruți, listă ce este afișată pe site-ul Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu.

Referindu-se la cazul dispariției Anei-Maria, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu preciza: „Încă de la sesizarea dispariției și până în prezent au fost efectuate activități investigative, informativ-operative de căutare, fiind avute în vedere toate ipotezele de lucru care ar putea să ducă la găsirea fetiței”.

Deși cele două cazuri au multe lucruri în comun, polițiștii nu au reușit niciodată să facă legătură între ele: în primul rând, ambele micuțe au dispărut din aceeași zonă, ambele erau cunoscute de către criminalul Marin Soare.

Despre acesta, care acum se află la închisoare, s-a aflat un lucru șocant: este tatăl unui politist din cadrul Poliției Giurgiu premiat anul trecut de șeful Politiei, Cătălin Georgescu. Aceasta din urmă s-a ocupat în perioada 2010 – 2018 tocmai de dispariții și omoruri.

Actualul șef al IPJ Giurgiu a îndeplinit funcția de adjunct al șefului IPJ Giurgiu pe linie de investigații criminale.

Nu a avut atribuții de întocmire a documentelor de urmărire penală în cazuri de omoruri sau dispariții. A coordonat și a îndrumat activitățile, însă nu dumnealui le-a întocmit”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu.

Dispariția și, posibil, uciderea fetelor din Caracal, cazuri care sunt departe de a fi elucidate, au făcut ca și dispariții din Giurgiu, rămase ca dosare deschise, să revină în atenția mai mult a opiniei publice, decât a cadrelor MAI ce ar fi trebuit ca, până acum, să elucideze enigmele dispariției micuței Ana Maria, a cărei dispariție a fost raportată în urmă cu, atenție!, nouă ani!

(Jurnal)