ȘOCANT! De ce a fost dat afară Victor Costache de la ministerul Sănătății. Zeci de milioane de euro câștigați pe  disperarea românilor …

0
452

 

Ziarul Capital dezvăluie în numărul său de joi, 26 martie , un adevăr macabru, și anume faptul că sunt politicieni care în plină pandemie COVID-19, fac din moartea concetățenilor lor un mijloc de a-și rotunji conturile…

”Este scandal monstru în Guvern”,  scrie Capital. Ziarul  continuă prin a afirma că  Ludovic Orban  ar tuna și ar fulgera după ce în presă au apărut date despre mai multe contracte pentru măști și echipamente medicale, achiziționate la prețuri aproape duble. Este vorba despre contracte în valoare de peste 25 de milioane de euro. Unul dintre acestea a fost atribuit prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), unei firme din județul Giurgiu, ce (culmea! )  are ca obiect de activitate distribuția de… tutun și alcool!! Asta da surpriză, nu-i așa?! Ciudat este că deși premierul pare ”supărat” , tocmai el a cerut Corpului de Control al Guvernului, o anchetă privind achiziția acestor echipamente medicale ce au iscat un adevărat scandal…

Cine se ascunde în spatele acestei firme?

Conform acleiași publicații… În spatele firmei Romwine & Coffee SRL s-ar afla masonul Cătălin Hideg, cu studii la Academia SRI. Acesta are multe contracte cu statul la activ, în special cu spitalele, iar numele lui apare și în dosarul Secăreanu. Conform surselor Capital, această achiziție s-a realizat la recomandarea lui Raed Arafat, prin intermediul ONAC, instituție aflată în subordinea ministerului Finanțelor, la conducerea căreia se află Cornelia Nagy, care a fost numită în funcție de premierul Viorica Dăncilă. PNL nu a schimbat-o!

 

Jurnalistul Sebastian Zachmann povestea în urmă cu câteva luni despre blatul PSD-PNL, Orban-Ciolacu, care pare acum să prindă contur. Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache s-a opus achizițiilor prin ONAC și a propus ca totul să fie centralizat prin UNIFARM. (Înțelegem astfel de ce graba asta de a-l schimba pe Costache – n.n.)

Odată pus pe tapet scandalul măștilor cumpărate la supra-preț în timp ce zeci de medici au fost deja contaminați cu coronavirus din lipsă de echipamente adecvate, era necesar un țap ispășitor sau măcar mult zgomot care să acopere scandalul proaspăt declanșat. Așa că s-a ajuns la concluzia că cea mai bună soluție ar fi demisia forțată a lui Victor Costache, care nu a avut niciun rol în achizițiile de zeci de milioane de euro.

Nu este clar până acum dacă Ludovic Orban a știut sau nu despre achiziția prin ONAC, recomandată de Raed Arafat. Un lucru este, însă sigur. Că Raed Arafat a dorit foarte mult să scape d de Victor Costache de la minister – scriu în continuare jurnaliștii de la cotidianul amintit.

Costache, omul de sacrificiu

Numirea acestuia ca ministru al Sănătății a fost din start una temporară. A fost practic omul de sacrificiu. În fapt, după alegerile anticipate la care spera PNL, ar fi urmat să fie numit ministru al Sănătății, Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava, instituție aflată acum în carantină. Peste 90 de cadre medicale au fost infectate și cinci oameni au murit acolo. Medicii nu au avut echipament adecvat pentru a se proteja, deși Rîmbu ar fi avut buget pentru cele necesare. Acesta a fost demis, în cele din urmă de Victor Costache, în ciuda opoziției lui Gheorghe Flutur, lider de bază în PNL și președintele Consiliului Județean Suceava.

Nefiind politician și nici un foarte bun comunicator, Victor Costache, chirurg premiat la nivel internațional, s-a preocupat intens de elaborarea strategiilor care să oprească extinderea COVID-19 pe teritoriul României și găsirea unor soluții autohtone pentru acoperirea vidului din sistemul sanitar.

 Orban ”pregătește” pesediști  să vină pe funcții

Aceleași surse au dezvăluit pentru CapitalLudovic Orban ar pregăti două noi mutări în ministerul Sănătății. După ce a numit un om de partid în fruntea instituției, fostul secretar de stat, Nelu Tătaru, care știe bine jocul politic, două persoane controversate ar urma să primească funcții.

Astfel noul secretar general ar urma să fie Constantin Dina, un apropiat al deputatului USR, Emanuel Ungureanu, numit șef al Corpului de Control al ministerului Sănătății, de către Nicoale Bănicioiu, când era ministru, FĂRĂ CONCURS. Iar ca secretar de stat, ar urma să vina consilierul pe Sănătate al lui Ludovic Orban, medicul Dragoș Garofil, un apropiat al fostului rector de la UMF și fost senator PSD, Florian Popa.

Iată dragi concetățeni ce afaceri murdare cu sănătatea românilor fac unii în aceste vremuri în care mulți dintre noi se roagă la Dumnezeu să apuce ziua de mâine. 

 (Jurnal)

N.Red. Intertitlurile și o parte din comentarii  aparțin redacției noastre. Textul preluat din Capital este scris cu ”italic”…