”Să nu veniți cu flori la mine la mormânt! Aduceți ghiozdane pline cu rechizite școlare și cărți, multe cărți!”  este textul șocant și totodată emoționant a lui Tammy Waddell, o învățătoare din Georgia ( SUA), care s-a stins repede, la 58 de ani, pe 9 iunie.

Vreme de aproape patru decenii femeia avusese grijă de elevii de la ”Forsyth County”. La scurt timp după ce a ieșit la pensie,  o boală nemiloasă a luat-o de lângă cei dragi. Înainte de a se stinge fosta învățătoare a lăsat o scrisoare prin care a cerut tuturor copiilor ce vor veni la înmormântare să aducă cu ei ghiozdane pline cu rechizite, în loc de cărți. ”Vă rog să le donați, apoi, celor care au nevoie de ele”…le-a solicitat Tammy copiilor.

Tammy Waddell din Cumming, Georgia, SUA, a lucrat la ”Forsyth County”, vreme de 40 de ani. A început ca educatoare, apoi a continuat ca învățătoare. Iubea literatura americană. ”Era topită după cărți și spunea, tot timpul, că fiecare copil trebuie să aibă dreptul de a citi”. În 2003 a fost aleasă „Învățătoarea anului”. În 2016 a aflat că are cancer. La începutul acestui an s-a retras de la catedră.

Doctorul Brad Johnson, unul dintre verișorii ei, a postat pe siteurile de socializare o imagine din biserica unde s-a ținut slujba și, în dreptul fiecărei bănci, se pot vedea multe ghiozdane. ”Copiii i-au ascultat ultima dorință, apoi peste 100 de învățători și profesori au mers să doneze ghiozdanele elevilor nevoiași”, a scris Johnson.

(JGR)