Situaţiile financiare ale firmelor private şi ale instituţiilor publice pot fi găsite pe data.gov.ro

0
394

Situaţiile financiare ale operatorilor economici şi ale entităţilor publice, extrase din documentele depuse de aceştia, au fost încărcate pe portalul data.gov.ro, anunţă Ministerul Finanţelor Publice într-un comunicat de presă de vineri. Site-ul nu funcţionează însă, în pofida lansării anunţate de oficiali.

Datele deschise sunt date primare, structurate, procesabile în mod automat şi pot fi utilizate în mod liber, reutilizate şi redistribuite de către oricine în orice scop, inclusiv comercial.
Aceste seturi de date în format deschis vor fi actualizate de două ori pe an, la fiecare şase luni. Iar datele vor putea fi descărcate sau vizualizate o perioadă de 10 ani de la actualizare.
Conform comunicatului, datele în format deschis pot fi utile pentru cercetarea în domeniul economic, cum ar fi evaluarea impactului politicilor econoSeturile de date au fost încărcate pe portalul data.gov.ro în baza prevederilor Ordinului ministrului finanţelor publice nr.2045/2018 care modifică şi completează Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.485/1999 pentru publicarea pe serverul Ministerului Finanţelor a informaţiilor privind plătitorii de impozite şi taxe înregistraţi (agenţi economici şi instituţii publice).

Sursa: mediafax.ro