Situație INCREDIBILĂ la DGASPC Giurgiu: circa o mie de oameni au rămas fără salarii!

0
4045

Astăzi, 12 mai, ar fi trebuit să fie zi de salariu la DGASPC Giurgiu. Numai că cei aproximativ o mie de salariați ai instituției au avut surpriza ca, în momentul în care și-au verificat cardurile, acestea să indice, în dreptul soldului curent, cifra 0 (zero)!

Surse din cadrul instituției au precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, care este situația de fapt: 

Încă din data de 27 ianuarie (n.r. – acum circa trei luni și jumătate), președintele Consiliului Județean Giurgiu (n.r. – în subordinea căruia se află Direcția de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu) a informat Guvernul României că bugetul alocat reprezintă doar circa 15% din nevoile DGASPC-ului. La acea vreme, conducerea Guvernului a fost informată asupra faptului că acei bani ajungeau pentru cel mult patru luni. La acea dată, ca și acum, nu am primit niciun răspuns! Pe data de 4 mai s-a revenit cu adrese către Ministerul Muncii și către Ministerul Finanțelor, cărora le-am spus că suntem în imposibilitatea de a plăti salariile angajaților! Din păcate, ceea ce ni s-a dat de înțeles este că, până la eventuala rectificare bugetară, nu sunt speranțe pentru fonduri, deși s-a făcut apel inclusiv la inițierea unui proiect de lege prin care să beneficiem de o sumă din fondul de rezervă al Guvernului, proiect ce ar fi putut fi inițiat de prefectul județului și de președintele CJ. Aceasta, de altfel, este singura noastră soluție, pentru a nu ajunge în luna august sau septembrie cu întârzierile salariale”, ne precizau aceste surse. 

Ce ar însemna această întârziere în achitarea salariilor? S-ar pune în pericol funcționarea întregii Direcții, dar mai ales a centrelor rezidențiale din subordine. 

Mai mult, DGAPSC Giurgiu este singura direcție din țară aflată, la acest moment, în imposibilitatea achitării salariilor, din cauză că, spuneau aceleași surse, a fost tot timpul pe ultimul loc la repartizările bugetare. 

Rămâne de văzut cum se va încheia această problemă, atâta timp cât, din câte am înțeles de la mai multe persoane din cadrul DGASPC Giurgiu, atât conducerea instituției, cât și președintele CJ Giurgiu, dar și alți decidenți își dau silința pentru a nu se bloca activitatea unei direcții atât de importante pentru copiii, bătrânii sau persoane cu dizabilități aflate în pericole. 

(Jurnal)