Situație DRAMATICĂ în Spitalul Județean Giurgiu! Aproape jumătate dintre pacienții internați în ultimele 24 de ore sunt încă în UPU…

0
808

      După cum ni s-a comunicat , situația din Spitalul județean Giurgiu, la acest moment, este una dramatică, în continuare. Astfel, din cei 116 pacienți COVID pozitivi ce s-au prezentat în ultimele 24 de ore, aproape jumătate, adică 43,  ocupă paturile din UPU, necesitând mai mult decât cei 5 litri de oxigen, cât ar putea oferi concentratoarele aflate în proaspăt-înființata secție COVID, în locul celei de neurologie.

 Dintre cei 43 de pacienți aflați în zona „roșie” a UPU, 9 sunt în stare gravă și extrem de gravă, însă, din păcate, locurile din ATI sunt deja ocupate, așa cum precizam anterior,  de 6 bolnavi cu afectare pulmonară gravă, aflați în stare critică.

Din păcate, locurile din ATI pentru a putea duce un alt bolnav ce necesită atenție sporită și specială sunt puține, se eliberează doar atunci când se înregistrează decesul unui pacient intubat. Pe de altă parte, ne confruntăm în continuare cu epuizarea personalului medical, singurul sprijin venind prin detașarea, de pe alte secții unde nu este imperios necesară prezența permanentă a medicului, de colegi care să ne sprijine atât în UPU, cât și pe Infecțioase. Desigur, colegii detașați lucrează sub coordonarea medicilor specialiști, dar rămâne de văzut cât vom mai rezista…”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență, dr. Alexandru David Edelstein.

(Jurnal)