Doar un medic a răspuns la apelul Prefectului de Giurgiu, de a veni în sprijinul cadrelor medicale, extenuate, din Spitalul de Urgență Giurgiu!

0
1199

Tot mai multe cadre medicale refuză să trateze bolnavii de COVID, justificând gradul de oboseală ajuns la cote maxime !

Cu circa o săptămână în urmă, prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei,  lansa un apel disperat către toți medicii de familie din municipiu și din zonele limitrofe acestuia , pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale, extenuate de efort, de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.

 În mod surprinzător, până în prezent, un singur medic, din Municipiu, a răspuns acestui apel, prezentându-se ca voluntar la UPU.

Din câte am aflat cei mai mulți ori  sunt în concediu de odihnă, ori și-au luat concedii medicale, justificând că  au probleme de sănătate sau că vârsta  înaintată nu le mai permite să se înregimenteze în prima linie, pentru tratarea  bolnavilor COVID 19 și mai ales să facă gărzi.

Același fenomen se  manifestă  și în mai mjulte localități din țară. Astfel o serie de medici au  demisionat (vezi cazul Spitalului din Râmnicu Sărat) motivând că nu vor să mai trateze bolnavii COVID. Sunt voci care susțin că în acest mod medicii ar încalca jurământul lui Hypocrat făcut la absolvirea facultății de medicină.

Medicii însă se apără declarând că gradul de oboseală a atins cote maxime și că de la începutul pandemiei, din cauza extenuării ,  o serie de cadre medicale au fost nevoite sau au ales să părăsească unitatea medicală în care lucrau, sub diferite forme: fie prin pensionare, transfer sau demisii.

(Jurnal)