Serviciile de Ambulanță din fiecare județ încep pe zi ce trece să facă față din ce în ce mai greu urgențelor obișnuite. Mulți oameni se plâng că echipajele ajung cu întârziere la ei. Angajații de aici trebuie să facă față solicitărilor din ce în ce mai dese. Procedurile de dezinfectare ale ambulanțelor sunt un motiv care întârzie intervențiile rapide în unele cazuri.

În cazul urgențelor medico- chirurgicale nu există timpi de așteptare, ambulanțele deplasându-se către solicitanți imediat ce se realizează apelul la 112.

În cazul solicitărilor persoanelor infectate cu COVID 19, persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate sau persoane care solicită testare timpii de așteptare sunt bineînțeles mai mari, ajungându-se până la 2 -3 ore. Trebuie știut că se fac în jurul a 100 de recoltări pe zi și că acești timpi de așteptare sunt normali” – ne declara asistentul șef la Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu, Rodica Cărăbaș.

Spusele asistentului șef de la ISJ Giurgiu sunt însă în contradicție cu ceea ce spunea zilele trecute la ședința Consiliului de părinți de la Colegiul Național „Ion Maiorescu”, subprefectul Mirel Brăgaru, unde fusese invitat din partea CJ Giurgiu, cum că timpii de așteptare la Serviciul de Ambulanță Județean Giurgiu ar fi undeva la 8 ore.

(Jurnal)