Persoanele cu test negativ nu mai pot intra în restaurante, săli de sport, nu mai pot participa la nunți, botezuri și nici nu vor avea acces pe stadioane, în localitățile cu  rata de infectare de peste 6 la mia de locuitori.  Au acces doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. 

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, 30 septembrie , că în localitățile cu o rată de infectare Covid peste 6 la mie restaurantele, barurile și sălile de sport vor rămâne deschise, dar vor putea intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. ”Nu vor mai putea intra persoanele doar cu test negativ, pentru că în cazul lor e risc mare să se îmbolnăvească”, a  declarat premierul Cîțu la Televiziunea națională.

El a mai spus că în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a mai luat decizia ca școlile să nu mai treacă în online nici în cazul unei incidențe de peste 6 la mie în localitatea respectivă.

În schimb, în școlile din localitățile cu peste 6 la mie, elevii vor fi testați cu teste non-invazive o dată sau de două ori pe săptămână, a mai spus premierul, precizând faptul că se fac comenzi pentru teste, că deja sunt unele pe stoc ți că se va urgenta procedura pentru a avea testele cât mai rapid.

El a mai spus că CNSU a decis că masca va fi obligatorie în aer liber în zonele aglomerate, în localitățile cu peste 6 la mie.

(Jurnal)