Situația la zi în privința epidemiei de Coronavirus

0
182

În România sunt înegistrate, în acest moment, 246  cazuri de coronavirus. Alte 29 noi infecții cu Covid-19 au fost confirmate în această dimineață, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, niciunul dintre cazuri nu a fost înregistrat la Giurgiu!

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Giurgiu, la data de 18 martie, numărul persoanelor aflate în autoizolare era de 101, în timp ce numărul persoanelor aflate în carantină este de 58.

În schimb, Instituția Prefectului Județului Giurgiu are alte cifre, după cum urmează: 59 persoane în carantină, 93 persoane în autoizolare, 178 locuri în spații de carantinare, din care 119 locuri libere.

Este vorba, în mare parte, despre noi cazuri ale unor persoane aflate în carantină, a spus la Digi24 Nelu Tătaru, secretar se stat în Ministerul Sănătății.

Dintre cele 29 de cazuri noi, 12 au fost confirmate în Bucureşti, 7 în Iaşi, 3 în Ilfov, 2 în Hunedoara și câte un caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt, Suceava. Vârsta celor infectați între 1 și 72 ani.

Este vorba atât de contacți ai cazurilor pozitive existente, cât și persoane care au călătorit în zone afectate – Spania, Italia, Marea Britanie, potrivit autorităților.

(Jurnal)