Medicii chinezi spun că un medicament anume are șanse mari de reușită împotriva noului tip de coronavirus care face ravagii în China.  China a început să testeze pe oameni un medicament care i-ar putea vindeca pe cei infectați cu coronavirus.

Experții chinezi își pun speranțele în acest medicament, care a avut rezultate foarte bune în studiile din laborator, pe șoareci și maimuțe.

Remdesivir are cea mai puternică activitate antivirală, dar încă nu avem studii clinice. Avem mari așteptări de la acest medicament, dar mai trebuie să-i testăm efectul curativ și siguranța în mod științific. Am decis să facem cel mai riguros tip de studiu, randomizat, dublu-orb și controlat placebo, recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății”, a anunțat cercetătorul Zhao Jianping, membru al comisiei pentru tratamente medicale din provincia Hubei și șeful Departamentului pentru boli pulmonare și îngrijire intensivă din Spitalul Tongji.

760 de pacienți au fost înrolați în acest studiu. De două zile, a început să le fie administrat medicamentul intravenos.

Pentru China este o urgență să obțină licența pentru Remdesivir, care nu este încă aprobat nicăieri în lume.

(Jurnal)