Situația la intrarea în municipiu s-a relaxat! Autoritățile bulgare se pare că au schimbat foaia!

0
266

Așa cum informam în cursul zilei de marți, 28 aprilie, municipiul Giurgiu era în pericol de a fi blocat din pricina numărului mare de autocamioane ce se aflau trase pe dreapta, atât pe DN 5, cât și pe șoseaua Gloriei (parte a drumului de centură). 

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, coada de TIR-uri pe DN5 se întindea pe mai mult de 12 kilometri, trecând de pădurea de la Plopșoru, iar pe șoseaua Gloriei, această coadă depășea zona Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu. 

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au precizat faptul că timpii mari de așteptare (chiar și de peste 360 de minute!!) se datorau autorităților bulgare, care, prin procedurile anticoronavirus de la graniță, îngreunau trecerea autocamioanelor, prelungit (poate chiar nejustificat) timpii de staționare în zona punctului de frontieră Ruse. 

La scurt timp după ce publicația noastră atrăgea atenția asupra situației de la intrarea în municipiu, Instituția Prefectului Județului Giurgiu a emis următorul comunicat de presă: 

Instituţia Prefectului Județul Giurgiu vă informează că a înaintat Excelenței Sale, Domnului Ambasador al României în Republica Bulgaria, Ion Gâlea, o adresă prin care solicită sprijin pentru fluidizarea traficului la PTF Giurgiu, pe sensul de ieșire din România, unde coloana de camioane se întinde pe 15 km, datorită sistemului de lucru adoptat de structura de sănătate publică bulgară.

Excelența Sa, Domnul Ambasador al României în Republica Bulgaria, Ion Gâlea, a înștiințat Instituția Prefectului Județul Giurgiu că, la solicitarea domniei sale, Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria a dispus Ministerului Sănătății luarea măsurilor ce se impun, pentru remedierea în regim de urgență a situației.

Ca urmare a tuturor demersurilor, astăzi, 29 aprilie, situația a fost deblocată, după cum precizau, pentru „Jurnal giurgiuvean”, reprezentanții IPJ Giurgiu. Singura coadă de TIR-uri este cea de pe DN 5, care este sub controlul echipajelor de poliție, astfel că, la acest moment, nu se mai poate vorbi despre un pericol de blocare a intrărilor în municipiul Giurgiu. 

(Jurnal)