Instituția Prefectului Județul Giurgiu informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 17.01.2021:

cazuri confirmate pozitiv – 6.957; cazuri vindecate și externate – 244; în carantină la domiciliu – 407 persoane; în carantină instituționalizată – 2 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 318 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere. Până în prezent, au fost testate 19.148 de persoane, dintre care 41 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 1.658 de cazuri active, dintre care 1.340 spitalizați și 318 în izolare la domiciliu.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

        În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 23 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

       Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

        Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)