Conform Centrului Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu situației epidemiologică actualizată la nivelul județului Giurgiu, la data de 16 iunie era următoarea : cazuri confirmate – 248; cazuri vindecate și externate – 148; în carantină instituționalizată – 20 de persoane; în autoizolare la domiciliu – 556 de persoane.

În ultimele 24 de ore, 73 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 2 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 3.004 de persoane, dintre care 32 în ultimele 24 de ore.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Măsuri de combatere a COVID-19

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 15 iunie a.c., 153 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 16 polițiști locali au desfășurat 43 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 26 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;

  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;

  • 3 jandarmi la centrele de carantină;

  • sancțiuni aplicate: 2;

  • valoare sancțiuni: 1.200 de lei;

  • persoane verificate la domiciliu: 85.

Apeluri de urgență

Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 3 misiuni de transport către centrele de carantină.

Apel către cetățeni

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.) în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20. Apelați 112 doar în caz de urgență!

(Jurnal)