Marți, 16 iunie, asistații sociali din județul Giurgiu au ieșit în stradă protestând pentru faptul că de două luni nu și-au luat salariile. Astfel, circa o mie de persoane au protestat cu bannere și lozinci în fața Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu (DGASPCG). La protest au participat și reprezentanți ai Sindicatului pentru Protecția Copilului.

Intervievat de mai multe posturi de televiziune, președintele Consiliului județean Giurgiu, Marian MINA, instituție căreia i se subordonează această Direcție, a declarat: (…) Nici până acum banii pe care i-am cheltuit pentru combaterea pandemiei nu au fost returnați de Guvern, Consiliului județean. Strigăm de luni de zile în pustiu că nu mai avem bani pentru plata salariilor angajaților DGASPC, dar nemernicii de liberali, specialiști în alba-neagra, sunt preocupați să deschidă sălile de păcănele, nu să dea banii pentru salarii. Unde sunt banii din uriașele împrumuturi pe care le face Ministerul de Finanțe?Pe ce se cheltuiesc? Orbane, tu mai știi cât ai încasat în ultimele două luni, de când oamenii nu și-au mai luat lefurile? Dar tu, Câțule? Îi mai numărați sau îi cântăriți? Dați banii oamenilor, că au muncit pentru ei, nu le mai jucați viețile la barbut, îmbuibaților iresponsabili! – a mai spus președintele Mina , pe un ton vehement.

Întrebat ce urmează să se întâmple în continuare, directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin LUPU, ne-a spus:

Urmează greva de joi, de la București, de la Ministerul Finanțelor. Mi-este teamă că vom ajunge la predicția domnului președinte al Consiliului județean, Marian Mina care spunea, acum vreo lună că banii o să-i vedem în august, la rectificare. Eu m-aș bucura să îi primim măcar atunci și nu mai târziu de această lună…Ni s-a sugerat că ar mai avea Consiliul județean Giurgiu un excedent de vreo 4 milioane de lei , deși acei bani sunt pentru altceva, pentru proiecte pe fonduri europene…Președintele CJ, le-a spus că dacă Ministerul îi aprobă să facă deturnare de fonduri… și că nu poate să ceară cuiva din cadrul Consiliului să semneze deturnarea de fonduri. Să își asume Ministerul acest lucru, mai spunea președintele Mina. Și uite așa suntem plimbați de la Ana la Caiafa, iar noi stăm și suferim…Mai avem puțin și facem a treia lună fără salarii…- a mai precizat, vizibil afectat de situația existentă, directorul Direcției, Cătălin Lupu.

(Jurnal)