În imaginea alăturată se vede cum arăta şoseaua blocată de TIR-uri, vineri 25 august la ora prânzului (13.00), şi cum un autoturism încearcă să se strecoare pe firul de trafic al carosabilului , fără a fi lovit de un alt participant la trafic…!

De mai multă vreme agenţii economici ce îşi au sediile pe zona laterală a şoselei naţionale Giurgiu-Bucureşti au  înaintat mai multe adrese şi sesizări către Poliţia rutieră şi cea locală – după cum ne declarau –  pentru a putea rezolva o situaţie extrem de critică pentru ei, ce dăinuie aici de câţiva ani.

Administratorii societăţilor se plâng că şirul de TIR-uri ce uneori se întinde pe mai mulţi kilometri, ajungând câteodată chiar până dincolo de pădurea din dreptul localităţii Plopşoru, le  obstrucţionează accesul în incinta societăţilor.

Ba mai mult  de atât , la ieşirea din sediu agenţii economici riscă accidente grave , neexistând  vreun mijloc de avertizare  în privinţa  circulaţiei autovehiculelor ce vin dinspre Capitală şi nici posibilitatea de a crea din habitaclul autovehiculului o minimă posibilitate de vizibilitate în ceea ce priveşte traficul pe ambele sensuri, în această zonă blestemată.

În acest context  un autovehicul de marfă al uneia dintre societăţile ce îşi au depozitul aici, a fost implicat, nu de mult , într-un accident care a pus în pericol  viaţa şoferului, avariind grav maşina de marfă, victimă a acestui eveniment.

Iată cum arată ieşirea din sediile societăţilor aflate pe lateralul din stânga a şoselei Giurgiu – Bucureşti

Totodată o parte dintre administratorii societăţilor reclamă faptul că pentru a intra şi a ieşi cu autotrenurile de marfă sau autovehiculele personale din curtea societăţilor ,  trebuie să recurgă la adevărate  cascadorii auto, ce uneori se încheie (Culmea!), cu amenzi primite tot de ei pentru angajarea periculoasă în trafic, conform spuselor aceloraşi surse.

De precizat că din cauza autotrenurilor staţionate pe marginea drumurilor, anul acesta s-au înregistrat mai multe accidente, unul dintre ele încheiat tragic cu moartea unui pasager, cetăţean străin.

Iată, considerăm noi, suficiente argumente pentru ca organele de poliţie  rutieră,  împreună cu autorităţile locale să găsească cât mai urgent o soluţie pentru a limita riscurile de accidente înainte de a se întâmpla o nouă dramă!

 

(Jurnal)

 

2 COMENTARII