Pârjol pe câmpurile din județ

0
312

Incendiile de vegetație uscată par a nu se mai termina. Zilnic, cel puțin patru asemenea evenimente sunt anunțate, prin 112, la pompierii giurgiuveni. Lenea sau indolența sunt cele două motive care îi fac pe mulți giurgiuveni fie să incendieze miriștile, cu gândul de a le curăța de resturi vegetale, fie să arunce pe câmp sau pe marginea drumului mucuri de țigară, care, în contact cu iarba uscată (sau gunoaiele depozitate) produc adevărate primejdii. 

Patru asemenea incendii de vegetație au fost raportate, în intervalul orar 12,00 – 18,30, pe teritoriul județului. 

Primul a fost la o curte din localitatea Florești, incendiu care a curpins și furaje depozitate în zonă. La incendiu a intervenit Detașamentul Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. 

A urmat apoi un alt incendiu, tot de vegetație, în localitatea Novaci (oraș Mihăilești). Garda Mihăilești a intervenit imediat. 

Doar 35 de minute mai târziu, pe 112 s-a dat din nou alarma! Un incendiu de vegetație uscată cuprinsese o zonă din apropierea satului Cetatea, comuna Frătești. Pompierii Detașamentului Giurgiu au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. 

Ultimul incendiu de vegetație raportat (până la această oră) s-a produs tot în comuna Frătești, la cimitirul din localitate, pentru stingerea acestuia pompierii giurgiuveni deplasând tot o autospecială de stingere cu apă și spumă. 

(Jurnal)