Sintagma ”Prețuri Dr. Max de mici” considerată practică incorectă de către ANPC!

0
533
Coperta Catalog Dr Max Preturi Mici Iulie 2022

O parte din logourile publicitare folosite astăzi pentru promovarea unor servicii sau produse ascund de multe ori practici incorecte, ca în cazul utilizării sintagmei „preţuri Dr. Max de mici”, folosită atât în farmacii, cât şi în spoturile publicitare din mass-media.

Ea reprezintă – așa cum  spun comisarii din Autoritatea Națională pentru  Protecția Consumatorului – o practică comercială incorectă, cu impact la nivel naţional, sugerându-se că farmaciile Dr. Max au cele mai mici preţuri ale unor produse, fapt care nu a putut fi dovedit, potrivit unui comunicat remis de AGERPRES.

În același timps  i se sugerează consumatorului mediu faptul că, farmaciile Dr. Max, au cele mai mici preţuri ale unor produse, comparativ cu alte lanţuri de farmacii,  se mai menţionează în comunicat.

Conform aceleiași surse , printr-un Ordin al preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu, s-a dispus încetarea acestei practicii comerciale incorecte, deoarece, cităm:  mesajul publicitar conţine informaţii false, menite a induce în eroare sau care este susceptibil să inducă în eroare consumatorul mediu, oferindu-se perspectiva unui avantaj material, la achiziţia de produse.

„Caracterul înşelător al acestei practici este determinat de faptul că nu explică, concret, în ce constă avantajul menţionat al consumatorului (dacă este vorba de un preţ redus sau de avantajul conferit de achiziţionarea unui bun de calitate superioară)”, se mai spune în comunicat.

 Menționăm  că acest lanț de farmacii este existent și la noi în municipiul Giurgiu, medicamentele fiind deloc cele mai mici, ba dimpotrivă, după cum  ne-au declarat  mai mulți cetățeni ce s-au adresat în mai multe rânduri acestor unități, pentru cumpărarea unor medicamente.

De precizat că operatorul a şi început demersurile necesare pentru punerea în aplicare a măsurilor dispuse, astfel că mesajul publicitar a fost deja eliminat de pe monitoarele existente în farmacii şi din campaniile existente în derulare, urmând ca să fie înlocuit complet din toate comunicările comerciale.

Sursa : AGERPRES