Singurele țări fără Coronavirus, în care putem merge…

0
299

Un număr de 21 de state au declarat că nu au niciun om infectat cu Covid-19. Chiar dacă pare greu de crezut, există și țări care nu au raportat până acum cazuri de coronavirus.

Printre acestea se află Yemen și Coreea de Nord, dar și mici state-insulă din Oceanul Pacific, precum Nauru, Tuvalu sau Tonga, scrie Mediafax.

Cele mai multe dintre acestea sunt micro-ţări, cum ar fi Palau, Nauru, Tuvalu ori Tonga. Şi tări cu zeci de milioane de locuitori, Yemen, Coreea de Nord şi Malawi, spun că n-au pacienţi cu COVID-19.

Statele din Oceanul Pacific, Palau, Tuvalu, Nauru, Tonga ori Insulele Marshall, au impus restricţii de călătorie pentru a evita răspândirea coronavirusului. Acelaşi lucru se întâmplă în cazul Micronesiei. 

Se poate simţi tensiunea şi aici. Oamenii şi-au făcut provizii, magazinele au fost mai aglomerate decât de obicei”, a explicat Klamiokl Tulop, o artistă stabilită în Insula Palau, potrivit South China Morning Post. Mult mai la sud de Australia, în Antarctica, locuitorii aşezărilor cu scop ştiinţific au fost şi ei feriţi până acum de coronavirus.  „Suntem, probabil, singurii australieni care se pot bucura în momentul asta de statul la bar şi de o sală de fitness deschisă”, a glumit Robb Clifton, manager al Antarctic Division Operations.

Coreea de Nord nu a raportat până acum nicio îmbolnăvire, însă presa din Coreea de Sud notează că şi în statul condus de Kim Jong Un panica s-a răspândit, iar unora dintre locuitori li s-au distribuit măşti, semn că realitatea ar putea fi alta.

(Jurnal)