Ministerul Justiției vrea mai multă mâncare de Paști pentru deținuți

0
130

Deținuții vor primi mai multă mâncare de Paști, după ce normele de hrană le vor fi suplimentate, în contextul restricțiilor impuse de starea de urgență. Aceștia vor avea în plus cozonac, suc și carne, în valoarea de 8,26 lei/zi.

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordin ce prevede majorarea suplimentului de hrană al deţinuţilor în perioada Sărbătorilor Pascale, în contextul limitării temporare a unor drepturi ca urmare a declarării stării de urgenţă.

Prin Decretul menţionat au fost operate o serie de interdicţii şi/sau limitări ale exerciţiului unor drepturi ale persoanelor private de libertate, care implică mobilitatea şi interacţiunea acestor persoane între ele şi cu reprezentanţi ai poliţiei de penitenciare ori cu terţe persoane, măsuri justificate în contextul în care tocmai interacţiunea interpersonală şi deplasarea persoanelor în interiorul locului de deţinere poate favoriza răspândirea infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, cu scopul ocrotirii unor drepturi fundamentale – dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică”, se arată în referatul de aprobare.

În această perioadă s-au suspendat vizitele, dreptul de a primi bunuri și permisiunile de ieșire.

(Jurnal)