Sindicaliștii , cetățenii nemulțumiți și 39 de grupuri civice au anunțat că vor ieși astă seara în stradă. Ce solicită protestatarii…

0
350

 Sindicaliștii protestează în Capitală, duminică, 26 noiembrie. Blocul Național Sindical (BNS) și Cartel Alfa au anunțat, prin intermediul unui comunicat, că vor ieși în stradă duminică, 26 noiembrie, iar la protestul din Capitală sunt așteptate și 39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, dar și bucureștenii nemulțumiți.

La protestul din Capitală mai sunt așteptate 39 de grupuri civice și ONG-uri, dar și bucureștenii nemulțumiți de guvernarea PSD.

Mitingul este programat la ora 18.00, fără a se specifica locul exact al protestului. Însă, după cum se știe deja, cele mai multe proteste din Capitală s-au desfășurat în Piața Victoriei, chiar lângă sediul Guvernului.

Sindicaliștii cer retragerea legilor justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Protestatarii sunt nemulțumiți și de ultimele decizii ale Curții Constituționale care a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”.

De asemenea protestatarii nu sunt de acord cu desființarea infracțiunii de tentativă la abuz în serviciu.

(Jurnal)