Sub titlul „Citiți și vă cruciți! Aceasta este țara în care trăim! România se numește!”, cu o zi în urmă, mai exact vineri, 6 decembrie, apărea un material în care se preciza: 

„Unui cetățean i s-a făcut rău în urmă cu câteva momente în Piața Centrală; un polițst local a ”luat la goană” Ambulanța sosită la intervenție.

Textul de mai jos l-am preluat integral de la un cititor; îl redau întocmai:

”Acum o ora la trecerea de pietoni din Piata Centrala, dintre Asirom și Mega Image, unui cetatean i s-a facut rău și a ”picat” pe carosabil.

Imediat Ambulanta a sosit la fata locului.
Aglomeratie ca la piata.
Personalul Ambulantei a intervenit imediat la acordarea ajutorul medical, VITAL, pentru acel cetatean, cu toata aparatura necesara, din dotareae Ambulantei.

Și ce credeti?
Apare domnul POLITIST LOCAL, nervos si impunator in adresare și îi cere soferului Ambulantei sa mute autovehiculul cu tot cu pacientul DEOARECE INCURCA CIRCULATIA si trecerea de pietoni!”

Emilia”

Contactat telefonic, directorul executiv adjunct al Direcției Poliției Locale Giurgiu, Mihăiță Penciu,  a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”: 

Am demarat, imediat după apariția materialului respectiv, o anchetă internă din care au rezultat următoarele: vineri, 6 decembrie, în jurul orelor 10,00 – 11,00, în incinta sediului ASIROM de pe șoseaua București, unui bărbat i s-a făcut rău, motiv pentru care s-a apelat numărul unic  de urgență 112. La caz s-a deplasat un echipaj al Ambulanței, dar și un echipaj al Poliției naționale de la serviciul rutier. Unul dintre membrii amintitului echipaj i s-a adresat șoferului de pe ambulanță cu replica: „și ei trebuie să respecte prevederile Codului Rutier”. Precizăm că la fața locului nu s-a aflat niciun polițist local aflat în misiune, astfel că este exclusă o asemenea intervenție din partea vreunui angajat al Direcției Poliției Locale Giurgiu. Este păcat că se diseminează asemenea informații în spațiul media local”, a mai spus directorul executiv adjunct al DPL Giurgiu, Mihăiță Penciu. 

Până la redactarea acestui material de presă, nu s-a obținut încă nicio reacție din partea Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu. 

Vom reveni cu amănunte. 

(Jurnal)