Așa cum aminteam într-una dintre edițiile trecute ale publicației noastre, societatea GIREXIM UNIVERSAL, operatorul care câștigase mare parte dintre localitățile județului pentru colectarea și transportul deșeurilor, și-a anunțat declinarea – unilaterală – a contractului cu ADI „Management eficient pentru un județ curat”. Odată cu data de 14 februarie, atât municipiul, cât și celelalte localități care aveau încheiate contracte pentru ridicarea gunoiului cu cei de la Girexim, se vedeau în imposibilitatea de a mai furniza locuitorilor un serviciu de calitate și o localitate curată.

În această situație ingrată s-a aflat și primarul comunei Vedea, Marian Bălan, care, începând cu data de 14 februarie, a fost nevoit să găsească o soluție pentru ca locuitorii din comună să beneficieze, în continuare, de o localitate curată.

„Am reușit și noi să încheiem, în regim de urgență, un contract cu cei de la ROSAL, astfel că locuitorilor din comună le este ridicat, de două ori pe lună, gunoiul. Am apelat și noi la aceeași procedură ca și municipiul Giurgiu, în sensul că am instituit o taxă de habitat, a cărei valoare este de 3,5 lei/persoană/lună. Oamenii au înțeles că trebuie să plătească această sumă, pentru a avea o comună curată!”, ne spunea primarul comunei Vedea, Marian Bălan.

De asemenea, primarul comunei Vedea ne mai spunea că, atunci când vremea i-a permis, a și demarat o serie de lucrări pentru curățenia de primăvară. Dar, despre acest subiect, ne-a promis o discuție mai amplă atunci când lucrările vor demara.

(Jurnal)