La mulți ani de Sfinții Constantin și Elena, prăznuiți în calendarul creștin ortodox și în calendarul creștin catolic la data de 21 mai. Semnificația numelor celor mai iubiți sfinți din România, Constantin și Elena, este una puternică. Iată care este semnificația numelor purtate de aproximativ 1.850.000 de români.

 Numele Constantin își are originile din grecescul „Konstantinos” și latinescul „Constantinus”, acestea fiind derivate din cuvântul latin „constans” care înseamnă „constant, statornic, stabil”. Se pare că numele de „Constantin” este echivalent cu numele bulgăresc „Стоян” (Stoian) și cu numele grecesc „Eustathios”, acestea având același înțeles, „neschimbător, stabil, neclintit”.
 Elena pare o femeie inaccesibilă. Să fie datorită mândriei sale naturale sau din cauza firii sale rezervate? Nu contează, Elena nu lasă pe nimeni indiferent. Introspectivă și introvertită, Elena are tendința de a-și crea un turn de fildeș în care se retrage ori de câte ori viața nu este la înălțimea aspirațiilor sale înalte, visele fiind adesea o modalitate de refugiu pentru ea. În realitate, Elena este o femeie inspirată, sensibilă și emotivă, care nu este făcută pentru luptă, arătându-se adesea alergica la stres, scrie a1.ro.
Ce trebuie să faci în această zi…

În ziua de 21 mai, în calendarul popular este o sărbătoare a păsărilor de pădure, numită Constandinu Puilor sau Constantin Graur. Se crede că în această zi, păsările îşi învaţă puii să zboare.

În această zi, era interzis să se muncească iar, prin odihna de la muncile câmpului, se credea că recoltele nu vor fi mâncate de păsări.

Ziua de Constandinu Puilor era ultima zi în care se mai semănau porumbul, ovăzul şi meiul. În popor se spune că tot ce se seamănă după această zi se usucă.

 Este ziua în care păstorii hotărăsc cine va fi baci, unde se vor face stânele şi pe cine vor angaja să le păzească pe timpul păşunatului. Se măsoară şi se înseamnă pe răboj laptele de la oile fiecăruia.

Pentru apărarea de forţele malefice, ţăranii stăteau în jurul unui foc. Prin fumul de la acest foc erau trecute şi oile, ca să fie ferite de rele, pe timpul cât vor sta singure, la stână.