Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 250 articole de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român și un cetățean turc au încercat să le introducă ilegal în țară.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control două autocare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, colegii noștri au descoperit, în calele acestora, cantitatea totală de 262 articole de încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni, un român și un turc, în vârsta de 27, respectiv 39 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazaruri din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le oferi cadou familiei și a le comercializa, neavând documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 41.200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare.