Sfaturi și trucuri pentru a ieși cu mașina  neruginită din iarnă

0
411

În loc de motto:

 

Toate maşinile sunt predispuse ruginirii

Spală-ţi maşina în mod regulat

Sărurile folosite la deszăpezire accelerează formarea ruginii

 

Rugina este fără îndoială unul dintre cei mai mari duşmani ai maşinii tale. Chiar şi cele mai mici zgârieturi sau lovituri pot conduce la ruginirea caroseriei, iar acum că vine iarna, acest proces este accelerat de umiditatea crescută şi de sărurile de deszăpezire.

Iarna mai are foarte puţin şi îşi intră pe deplin  în drepturi,  nu numai calendaristic.  Ninsoarea déjà căzută și în Giurgiu cât şi scăderea tot mai tare a temperaturilor fiind doar câteva semne. Un anotimp foarte dăunător pentru maşina ta  ca și  zăpada, și umezeala cât si sărurile folosite pentru deszăpezire ce accentuează formarea ruginii. Un lucru este sigur: toate maşinile sunt predispuse ruginirii şi, dacă nu sunt îngrijite aşa cum trebuie, rugina se va forma fără ca tu să o observi. Există însă  câteva trucuri şi sfaturi care te vor ajuta nu numai să treci şi de această iarnă cu caroseria „curată” dar şi să previi indiferent de vremea de afară formarea ruginii.

Cum protejezi mașina

Dar hai să vedem cum poţi să-ţi protejezi maşina în următoarele trei-patru luni de iarnă și umiditate . În primul rând, spală-ţi maşina mai des, cel puţin o dată pe săptămână sau măcar o dată la două săptămâni. Doar aşa poţi să combaţi efectele negative pe care sărurile folosite la deszăpezire le au asupra caroseriei maşinii tale. Si dacă o speli, fie personal fie la o spălătorie specializată, asigură-te să cureţi şi partea de dedesubt a maşinii, precum şi contururile de aripă.

Spălatul maşinii cu produse profesionale în mod regulat trebuie să fie literă de lege, indiferent de anotimp. In acest fel şansele că aceasta să ruginească scad enorm pentru că murdăria nu afectează doar aspectul maşinii ci contribuie şi la creşterea umidităţii, această din urmă fiind principala cauză a ruginii.

(Jurnal)