Cu drag şi emoţie, am participat, marți, 7 Iunie 2022, la serbarea de sfârşit de an a elevilor de pregătitoare de la Școala Gimnazială Sf. Gheorghe din municipiul Giurgiu, aflați sub îndrumarea profesoarei pentru învățământul primar, Zamfir Otilia Florentina. Invitația a venit cu mult timp în urmă, dat fiind faptul că am participat și la serbarea de iarnă a micuților școlărei.

Serbarea s-a desfășurat pe scena Centrului Cultural „Ion Vinea” din municipiu, interpretările puştilor fiind geniale, dansurile, cântecelele şi poeziile prezentate de aceştia stârnind zâmbetul şi admiraţia celor mari, prezenți în număr foarte mare la acest eveniment, mai ales că părinții nu au putut participa la serbarea de Crăciun datorită restricțiilor sanitare existente generate de epidemia de coronavirus.

Trebuie precizat că interpretările au fost atât de emoționante încât unii părinți și bunici aveau lacrimi în ochi de fericire, dar și de mândrie.

Învățătoarea i-a felicitat pe micuți pentru rezultatele obținute în anul școlar ce se va încheia peste câteva zile, le-a dorit vacanță cât mai frumoasă și bineînțeles le-a promis acestora că vor avea parte și în anul următor de o călătorie spre universul cunoașterii mai încântătoare ca cea de până acum.

După mult dans, cântec și poezie, micuții au fost premiați de către doamna învățătoarea cu premii și medalii pentru rezultatele obținute de-a lungul acestui an școlar.

Nu trebuie uitat că la finalul spectacolului, toți elevii i-au dedicat iubitei lor învățătoare un cântecel care i-a smuls acesteia lacrimi de bucurie, mai ales că nu a bănuit nicio clipă despre existența acestei surprize. Aceștia i-au cântat:

„Fiecare are o învățătoare,

Așa iubitoare cum am eu.

Îmi spune întruna când să ridic mâna,

E ca o mămică pentru noi….”

Mulţumim învățătoarei pentru invitație, dar și pentru spectacolul bine gândit și pus remarcabil în scenă. Micuților, le adresăm felicitări pentru prestație, la primul lor spectacol pe o scenă adevărată, mai ales că după un an de muncă asiduă, ne-au oferit un final atât de frumos şi optimist.

Tot ceea ce ne mai rămâne de făcut este să le dorim tuturor o vacanţă plăcută și binemeritată!

(Ana Magheru)