Marți, 7 iunie 2022, au fost semnate primele contracte de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este vorba despre șapte contracte de finanțare, în valoare de peste 92 milioane de lei, semnate în prezența premierului Nicolae Ionel Ciucă, între reprezentanții autorităților locale și Ministerul Dezvoltării. Contractele vizează reabilitarea și modernizarea unor unități de învățământ şi primării, creşterea eficienţei energetice și eficientizarea termică a unor sedii administrative.

„Este semnalul susținerii pe care Guvernul României o acordă comunităților locale, aflate cel mai aproape de cetățeni. Avem nevoie de un parteneriat strâns pentru ca resursele europene să ajungă la comunități, la români. Felicit primăriile și consiliile județene care au semnat, azi, contractele prin care primesc finanțare. Însă, asemenea lor, alte 1.430 de proiecte din toată țara vor avea la dispoziție peste 2,4 miliarde de euro, din PNRR și din surse naționale, pentru reabilitarea blocurilor de locuințe și a școlilor, unităților sanitare, clădirilor publice din toată țara”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Prin Componenta „Valul Renovării” din PNRR, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranței seismice și la incendiu a 4.333 blocuri de locuințe și clădiri publice”.

(Dan MOTREANU, vicepreședinte al PNL și europarlamentar liberal)