Senatorul Toma PETCU: „UAT-urile pot depune cererile de finanțare pentru rețelele de gaze finanțate prin programul Anghel Saligny”.

0
110

Începem săptămâna cu o veste foarte bună pentru autoritățile locale. Începând de astăzi, 7 martie, până pe 26 aprilie, UAT-urile vor putea depune cereri de finanțare, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”!

Ministerul Dezvoltării a deschis apelurile de proiecte pentru reţelele de gaze finanţate prin programul Anghel Saligny.

Autorităţile locale sunt aşteptate să depună, începând de luni şi până pe 26 aprilie, cereri de finanţare, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, pentru proiecte care vizează sisteme de distribuţie a gazelor naturale, inclusiv a branşamentelor, precum şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale, a anunţat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Întrebat ce se poate finanța prin avest program de investiții, senatorul Toma Petcu a declarat: „Prin acest program se pot finanța: înființarea de noi sisteme de distribuție a gazelor naturale; extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în localitățile din cadrul unei unități administrativ – teritoriale; modernizarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale”.

Totodată, acesta urează mult succes tuturor autorităților locale care vizează un proiect în cadrul acestui program amplu de investiții!

(Jurnal)