În ultima ședință de Guvern au fost adoptate două hotărâri care arată faptul că județul Giurgiu constituie o prioritate, hotărâri prin intermediul cărora, Administrația Giurgiu are la dispoziție sume importante de bani care duc la dezvoltarea județului. În acest sens Senatorul Toma Florin PETCU, declara:

Alături de colegii mei deputați, Gabriela Horga, Alexandru Andrei și europarlamentarul Dan Motreanu, președinte al PNL Giurgiu, am reușit să convingem executivul liberal să aloce banii, fără de care, proiectele de infrastructură și modernizarea județului ar fi fost abandonate, iar banii primiți de la UE ar fi trebuit returnați.

Este vorba de 11,7 milioane de lei, pentru finalizarea a două drumuri județene: DJ 411 Limita Călărași – Clejani și DJ 603 Naipu – Comana, contractate din fonduri europene încă din 2012 și nefinalizate la timp. Aceste lucrări trebuie finalizate, altfel Consiliul județean Giurgiu se va afla în situația de a returna toate sumele primite de la Uniunea Europeană, existând riscul de dezangajare din cauza marilor întârzieri.

Alți 7,03 milioane lei sunt alocați pentru achitarea unei datorii lăsate în urmă de administrația locală a PSD: titluri executorii și popriri înființate pentru serviciul de salubrizare al Municipiului Giurgiu.

Totodată, Senatorul Toma Petcu ne mai spunea că, sumele primite acum reprezintă a treia alocare pe care reprezentanții Liberali din Guvern o aprobă pentru județul Giurgiu în doar șase luni și depășesc deja alocările pe care administrația Giurgiu le-a primit de la Guvernul PSD în 4 ani (2016-2019).

Umăr la umăr, și-a încheiat parlamentarul giurgiuvean informația oferită  – alături de colegii mei liberali, vom menține județul Giurgiu pe calea dezvoltării!

(Jurnal)