În plin cod galben pentru fenomene meteo periculoase (averse, grindină și vânt puternic), un copac a căzut peste firele de curent și peste o mașină aflată pe strada Stejarului din municipiu, blocând, astfel, un sens de mers.

Pompierii giurgiuveni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, cu cinci subofițeri, în vederea degajării arborelui căzut peste autoturism, din fericire, fără victime. De asemenea, s-a luat legătura cu o echipă ENEL pentru oprirea energiei electrice în zona afectată, iar Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Giurgiu a ridicat deșeurile lemnoase rezultate.

Autoturismul avariat îi aparținea senatorului social-democrat Cristian Marciu, care se afla în mașină în momentul producerii incidentului. Acesta nu a fost rănit, în schimb autoturismujl Skoda Octavia are avarii importante: ușa stânga, capota și plafonul au fost îndoite.

Cristian Marciu a refuzat transportul la spital, spunând că nu a pățit nimic, în afara unei sperieturi strașnice. Acesta declara, la scurt timp după eveniment:

„Abia am ajuns acasă, eram în mașină, chiar în fața casei, așteptam să vină soția. Lângă poartă era un plop mare, înalt de vreo 15-20 de metri…și bătrân. Nu am apucat să văd mare lucru, m-am trezit cu copacul pe mașină. Norocul meu a fost că a căzut cumva cu vârfurile crengilor, nu cu trunchiul, pentru că altfel nu mai scăpam…Am ieșit din mașină prin dreapta. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat doar cu sperietura de moment…dar trebuie făcut ceva cu toți pomii bătrâni, unii chiar putrezi prin interior”, a mai declarat Cristian Marciu.

Codul galben de la momentul producerii incidentului a fost, între timp, transformat în cod portocaliu și, începând cu ora 20,00 până la ora 21,30 a fost, din  nou, „degradat” la cod galben.

(O.C.)