Senatorul Cristian Marciu infirmă zvonurile conform cărora ar exista membri de partid care ar fi fost plătiți pentru a participa la mitingul de susținere a Guvernului Grindeanu.

1
93
cristian-marciuÎn cadrul conferinței de presă organizată de PSD Giurgiu vineri, 10 februarie, senatorul Cristian Marciu a făcut referire, printre altele, la recenta aprobare a bugetului de stat pe anul 2017, dar și la Programul Național de Dezvoltare Locală de care va beneficia și județul nostru.
La întâlnirile de săptămâna aceasta ale Comisiilor de specialitate din Parlament, au fost aprobate cele două legi ale bugetului de stat și ale bugetului asigurărilor sociale. La aceste întâlniri, miniștrii și-au exprimat părerea că bugetele ministerelor repartizate pe anul 2017 pot asigura buna funcționare a ministerelor, fiecare minister subliniind că există o creștere a bugetelor care le-au fost repartizate. Ceea ce m-a interesat pe mine mai mult a fost bugetul Ministerului Dezvoltării, care urmărește, printre altele, și Programul Național de Dezvoltare Locală. Vizavi de acest Program, suntem în discuții cu primarii din județ în ceea ce privește oportunitatea proiectelor întocmite de dânșii, ca și priorități. Procedura este ca solicitanții, adică UAT-urile, să depună solicitări la Minister pentru finanțare. După analizarea solicitărilor și emiterea Ordinului de ministru prin care se aprobă finanțarea, vor fi depuse dosarele ce vor constitui baza pentru finanțare a acestor proiecte și vor fi semnate contractele de finanțare, a declarat senatorul Cristian Marciu.
Un alt subiect, de data aceasta mai delicat, abordat de domnia sa l-a constituit protestele românilor din ultimele săptămâni: Suntem cu toții martorii unor mișcări de stradă neautorizate, în care oamenii își exprimă dorințele prin viu grai. Sigur că nu-i oprește nimeni, dar, totuși, în limita decenței, ar fi trebuit să existe o organizare, astfel încât să nu mai fie incidente provocate de indivizi certați cu legea. Eu nu cred că este bine ceea ce se întâmplă. Trebuie să existe, totuși, în România, o instituție a statului care să aducă cele două părți la masa discuțiilor, pentru a găsi acel numitor comun care să restabilească pacea în țară, a mai precizat social-democratul giurgiuvean.
Întrebat de jurnaliștii prezenți dacă, personal, este de acord cu aplicarea Ordonanței ce a generat protestele împortiva Guvernului Grindeanu, senatorul Cristian Marciu a replicat: Părerea mea este că această Ordonanță nu a fost citită și analizată cum trebuie de cei care trebuiau să formeze o opinie în acest sens. Concluzia e că, fiind retrasă, nu a produs niciun efect. După părerea mea, ca să nu existe dubii, trebuia ca un organism, să zicem din Ministerul de Justiție, să întocmească o listă a celor care urmau să fie beneficiarii și să se vadă clar că acele nume mult pronunțate nu se regăseau acolo.
De asemenea, senatorul giurgiuvean a subliniat că există presiuni asupra liderilor organizațiilor județene ca să fie organizat un miting pentru susținerea Guvernului Grindeanu: Până la această oră, nu s-a luat o decizie cu privire la data și ora la care acest miting va avea loc. Organizația Județeană PSD Giurgiu nu a organizat nicio acțiune politică de participare a membrilor săi la niciun miting.
În același context, senatorul Cristian Marciu a infirmat zvonurile apărute în presă conform cărora ar exista niște liste cu membrii de partid care ar fi fost plătiți pentru a participa la mitingul în cauză.
(Jurnal)

1 COMENTARIU